Geen categorie

Rijksmuseum Twenthe gaat Vlaams

0 0
Read Time:51 Second

Constant Permeke (1886-1952), Drie figuren, collectie Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen.

Nieuws / Expositie

Rijksmuseum Twenthe in Enschede staat de komende veertien maanden bol van Vlaamse kunst. Het museum presenteert drie tentoonstellingen met selecties uit de collectie van het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Deel 1 van het drieluik staat in het teken van Vlaamse expressionisten.

Het drieluik is een gevolg van de tijdelijke sluiting van het KMSKA wegens een verbouwing. De tentoonstellingen belichten elk een deelcollectie van het Vlaamse museum: expressionisme; barok en de Vlaamse primitieven. Een groot deel van de getoonde werken was nog nooit eerder te zien in Nederland.

De eerste expositie, Permeke en de Vlaamse expressionisten, omvat ruim tachtig werken van Constant Permeke, Frits van den Berghe en Gustave de Smet en andere Vlaamse expressionisten. Met de werken wil Rijksmuseum Twenthe aantonen hoe zij zich onderscheidden van andere Europese expressionisten.

Permeke en de Vlaamse expressionisten, t/m 16 maart 2014 in Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share