Geen categorie

“Museum in Miami besteedt wel degelijk aandacht aan lokale kunst”

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Het Pérez Art Museum Miami besteedt wel degelijk aandacht aan lokale kunstenaars, laat het in een verklaring op diens website weten. Het in december vorig jaar geopende museum reageert hiermee op de reden die kunstenaar Maximo Caminero opgaf voor het vernietigen van een 2.000 jaar oude vaas van Ai Weiwei, afgelopen zondag.

Edouard Duval-Carrié, After Heade: Moonlit Landscape, 2013 Mixed media on aluminum 96 x 144 inches. Courtesy of the artist. Foto: World Red Eye.

Caminero is van mening dat het museum te veel aandacht heeft voor internationale kunstenaars en te weinig werk toont van kunstenaars uit de eigen regio. Maar volgens het museum klopt zijn redenering niet. “Volgende maand opent hier een expositie van de in Miami woonachtige Edouard Duval-Carrié, met nieuw werk van deze kunstenaar. En momenteel is er op de expositie Americana werkt te zien van de lokale kunstenaars José Bedia, Naomi Fisher, Lynne Golob Gelfman en Frances Trombly.”

Ai Weiwei heeft in de New York Times  gereageerd op de vernieling van zijn vaas. Hij lijkt er nuchter onder: “Wat kan ik eraan doen? Het is al gebeurd.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share