Geen categorie

Verzamelaar schenkt 372 werken aan Berlijnse musea

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

De Berlijnse musea hebben 372 kunstwerken van de Duits-Italiaanse verzamelaar Egidio Marzona gekregen. Dat maakten de Staatliche Museen zu Berlin gisteren bekend.

Joseph Kosuth: A Four Color Sentence, 1966. Sammlung Marzona, Staatliche Museen zu Berlin, Nationalgalerie im Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart / Jens Ziehe. © VG Bild-Kunst, Bonn 2014.

Egidio Marzona verzamelt sinds eind jaren ’60 hedendaagse kunst. In zijn collectie bevindt zich werk van onder anderen Mel Bochner, Jan Dibbets en Guiseppe Penone. De werken die hij gisteren schonk waren al sinds 2002 in bruikleen bij de musea.

Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart besteedt momenteel aandacht aan de verzameling. De langlopende expositie A-Z. Die Sammlung Marzona, te zien tot en met 31 augustus 2016, volgt het alfabet. De komende maanden is de A van kunststroming Arte Povera aan de beurt. Elk kwartaal wordt de presentatie vernieuwd en uiteindelijk belandt ze bij de Z.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share