Geen categorie

MoMA sloopt geliefd gebouw

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Nieuws

De uitbreiding van het New Yorkse Museum of Modern Art (MoMA) moet nog beginnen, maar is nu al omstreden. Het nevenstaande voormalige onderkomen van het American Folk Art Museum moet namelijk wijken voor nieuwbouw. En daar is niet iedereen blij mee.

Dit voormalige onderkomen van het American Folk Art Museum moet wijken voor de uitbreidingsplannen van het MoMA. Foto: R George Little III.

Het opvallende 12 meter brede en 30 meter hoge bronzen pand stamt uit 2001 en werd uitgeroepen tot beste nieuwe gebouw van dat jaar, aldus Business Insider. In april van dit jaar kondigde MoMA, dat het gebouw in 2011 kocht, al aan het te willen slopen. Dat kwam het museum op felle kritiek te staan van onder anderen architecten. Er kwam een petitie en een Tumblr-pagina. Het museumbestuur meldde daarop het besluit te heroverwegen.

Afgelopen woensdag werd echter duidelijk dat het gebouw toch tegen de vlakte gaat. Het zou niet mogelijk zijn het te behouden binnen de uitbreidingsplannen. In de New York Times spreken Tod Williams en Billie Tsien, de architecten van het pand, van een gemiste kans. Volgens hen wordt het bronzen gebouw geliefd door velen en zou het een tweede leven verdienen.

Het MoMA maakte afgelopen woensdag de uitbreidingsplannen bekend. Het museum beschikt over enkele jaren over 12.192 vierkante meter extra tentoonstellingsruimte. De werkzaamheden beginnen komende zomer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share