Geen categorie

Expositie Chagall gaat niet door wegens diplomatieke rel

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Museum Millesgården op het Zweedse eiland Lidingö (vlakbij Stockholm) heeft kort voor de geplande opening een tentoonstelling over Marc Chagall geannuleerd. Het Russische Ministerie van Cultuur hield namelijk op het laatste moment de uitvoer van veertig werken uit het Russisch Museum tegen.

Marc Chagall (1887-1985), L'Abattoir.
Marc Chagall (1887-1985), L’Abattoir.

 

De vermoedelijke reden is een diplomatieke rel tussen Rusland en Zweden. Het Scandinavische land wees eerder dit jaar een Russische diplomaat uit. Omdat deze zich niet aan de diplomatieke regels gehouden zou hebben. Rusland deed vervolgens hetzelfde met een Zweedse collega.

De tentoonstelling zou gaan over de in Wit-Rusland geboren Franse kunstenaar Chagall (1887-1985) en zijn Russische tijdgenoten. Het museum wilde 48 werken tonen, waarvan 40 uit het Rusisch Museum in Sint Petersburg.

De overige 8 werken kwamen wel naar Zweden en zijn van 12 september tot en met 4 oktober te zien in het Millesgården. De schilderijen, gemaakt door Chagall, komen uit privécollecties. Ze krijgen gezelschap van twee schetsboeken en vier tekeningen van de kunstenaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share