Geen categorie

“Roofkunst in Duitse Bondsdag”

0 0
Read Time:44 Second

Nieuws

De kunstverzameling van de Bondsdag (het Duitse parlement) in Berlijn bevat twee roofkunstwerken, meldt de Duitse krant Bild. In een persbericht nuanceert de Bondsdag dit bericht. Het zou slechts om “verdachte gevallen” gaan. Deze worden momenteel onderzocht.

Het Bondsdaggebouw in Berlijn. Foto: AlterVista (op de.wikipedia.org).

Volgens Bild gaat het om het schilderij Kanzler Bülow spricht im Reichstag van Georg Waltenberger uit 1905 en de krijtlithografie Straße in Königsberg van Lovis Corinth uit 1918. Ze zouden afkomstig zijn uit de collectie van Cornelius Gurlitt, in wiens woning in München de Beierse douane in februari 2012 een kleine 1400 kunstwerken aantrof. Bij een groot deel daarvan zou het om kunst kunnen gaan die in de oorlog is geroofd door de nazi’s.

De Bondsdag  ontkent echter een verband tussen de verdachte werken en de Gurlitt-collectie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share