Geen categorie

Eerste online veiling Van Gogh

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Het Duitse veilinghuis Auctionata heeft vanavond een primeur. Het veilt online een tekening van Vincent van Gogh. Het is voor het eerst dat een origineel werk van deze Nederlandse kunstenaar op een internetveiling wordt aangeboden.

Vincent van Gogh, La Crau de Montmajour, 1888.

De tekening  La Crau de Montmajour stamt uit mei 1888. In hetzelfde jaar en op dezelfde locatie schilderde Van Gogh ook Zonsondergang bij Montmajour, dat het Van Gogh Museum enkele maanden geleden ontdekte. De tekening is afkomstig uit de collectie van filmproducent en Oscarwinnaar Harold Hecht (1907-1985).

De Duitse galeriehouder Paul Cassirer was de eerste die de tekening op een expositie in Berlijn toonde. Hij had het werk rechtstreeks van Van Goghs schoonzus Jo Bonger gekocht. Meer dan honderd jaar later is de tekening voor even teruggekeerd naar de Duitse hoofdstad, waar de veiling plaatsvindt.

De online veiling  begint om 18 uur. Bieden op de Van Gogh kan vanaf 180.000 euro. Geschat wordt dat de tekening zeker het dubbele zal opbrengen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share