Geen categorie

Verzetsmuseum Junior geopend

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Minister Bussemaker heeft vanmiddag Verzetsmuseum Junior geopend. Het is onderdeel van Verzetsmuseum Amsterdam en richt zich op kinderen van negen tot en met veertien jaar. Het museum is vanaf morgen, 17 oktober, open voor publiek.

Van links naar rechts: Henk, Nelly, Eva en Jan. Foto’s: Verzetsmuseum Amsterdam.

Verzetsmuseum Junior is het eerste kindermuseum over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen er met of zonder hun ouders kennismaken met Eva, Jan, Nelly en Henk, de centrale vertellers.

Zij vertellen hun persoonlijke, waargebeurde verhalen aan de hand van originele objecten. Bezoekers ontdekken zo hoe hun jeugd er uitzag. Gingen ze naar school, hadden ze vrienden? Met welke problemen kregen ze te maken en voor welke keuzes kwamen ze te staan door onvrijheid, vervolging en schaarste?

Verzetsmuseum Amsterdam verwacht dat dankzij de uitbreiding het aantal bezoekers binnen enkele jaren zal toenemen van de huidige 60.000 tot 72.000. Het aantal leerlingen dat het museum in schoolverband bezoekt zal toenemen van 16.000 tot 22.000 per jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share