Geen categorie

Penselen in het Rijksmuseum

0 0
Read Time:57 Second

Expositie

Op een kleine expositie toont het Rijksmuseum de originele werken van alle winnaars van de prijzen voor de mooist geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. De prijzen, waaronder de Gouden en Zilveren Penselen, werden 25 september uitgereikt in het Rijksmuseum.

Sylvia Weve, Aan de kant, ik ben je oma niet.

In de presentatie Penselen in het Rijksmuseum zijn bijvoorbeeld tekeningen te zien uit het boek Aan de kant, ik ben je oma niet! (geschreven door Bette Wester), waarvoor illustrator Sylvia Weve het Gouden Penseel 2013 ontving. Ook worden illustraties getoond uit het met Zilver bekroonde Nederland van Charlotte Dematons en Het leukste abc ter wereld van Tom Schamp, winnaar van het Gulden Palet, de prijs voor de beste buitenlandse illustrator.

Penselen in het Rijksmuseum is een jaarlijkse samenwerking tussen de Stichting CPNB en het Rijksmuseum in het kader van de Kinderboekenweek. Doel is prentenboekillustraties een eigen platform te bieden en kinderen naar kunst te leren kijken met behulp van de illustraties die zij kennen uit hun eigen kinderboeken.

Penselen in het Rijksmuseum, t/m 10 december in het Rijksmuseum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share