Geen categorie

Wordt Vervolgd herleeft in Stripmuseum

1 0
Read Time:57 Second

Expositie

“Ik ben Jan, ik ben 12 jaar en ik doe Roadrunner na: Miep miep zoef!” Menig dertiger en veertiger herkent deze zin direct van de imitatiewedstrijd uit Avro’s Wordt Vervolgd. Exact dertig jaar geleden werd de eerste aflevering uitgezonden van dit strip- en tekenfilmprogramma. Wordt Vervolgd bestaat al enige tijd niet meer, maar herleeft dankzij een tentoonstelling in het Nederlands Stripmuseum.

De multimediale expositie bestaat uit onder meer vijftien beeldschermen, een imitatietheater en de zithoek van presentator Han Peekel. Op de tentoonstelling wordt een compilatie met fragmenten uit het programma en enkele complete afleveringen afgespeeld. “De kinderen van toen zien zichzelf dus wellicht na dertig jaar terug”, vertelt Peekel. “Het stripmuseum heeft zelfs het imitatietheater van het programma nagebouwd. De kinderen van toen kunnen hun imitatie nog eens doen en kinderen van nu mogen dit keer ook een poging wagen.”

WordtVervolgdVerspreid door het museum worden er nog diverse beelden vertoond, waaronder een interview met Han Peekel en Asterixs-scenarist Albert Uderzo uit 1984. Ook komen tekenfilms als Daffy Duck, Porky Pig en Droopy voorbij.

Wordt Vervolgd Wordt Vervolgd, t/m 2 maart 2014 in het Nederlands Stripmuseum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share