Geen categorie

Ann Demeester nieuwe directeur Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Ann Demeester. Foto: Michiel van Nieuwkerk.

Nieuws

Ann Demeester is benoemd als directeur van het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem. Ze gaat op 1 februari 2014 aan de slag. Ze wordt de opvolger van Karel Schampers, die per 1 januari na ruim dertien jaar vertrekt.

De Belgische Demeester (1975) is momenteel algemeen directeur van de Appel arts centre, het internationaal instituut voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Eerder gaf zij leiding aan de presentatieruimte W139 in Amsterdam. Daarvoor was Demeester conservator en rechterhand van directeur Jan Hoet bij MARTa Herford, museum voor hedendaagse kunst in het Duitse Herford en werkzaam als assistent-conservator in het SMAK in Gent.

De huidige directeur Karel Schampers ziet in Ann Demeester een geschikte opvolger: “Haar expertisegebied is de hedendaagse kunst, maar haar interessegebied is breed. Ik acht haar zeer goed in staat om oude en nieuwe kunst samen te brengen zoals het museum dat al jaren doet. Maar dan op haar eigen manier, in een nieuwe verschijningsvorm.” Volgens Joep Brentjens, voorzitter van de raad van toezicht van beide musea heeft Demeester “de ervaring, de visie en het enthousiasme die voor deze functie noodzakelijk zijn”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share