Geen categorie

Louvre vraagt donaties voor restauratie Nikè

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

De Nikè van Samothrake, ca. 190 v.Chr, collectie het Louvre, Parijs.

Nieuws

Het Louvre gaat de Nikè van Samothrake renoveren en voor de financiering daarvan roept het de hulp in van het publiek. Er is nog een miljoen euro nodig en dat wil het Parijse museum ophalen met een crowdfundingactie. Het restauratieproject zal in totaal 4 miljoen gaan kosten. Ook de monumentale trap waarop het beeld staat, wordt gerenoveerd.

Het eeuwenoude beeld werd in 1863 gevonden op het Griekse eiland Samothrake. Het stelt Nikè voor, de Griekse godin van de overwinning. De Nikè werd gemaakt rond 190 voor Christus en is sinds het jaar van de vondst in het bezit van het Louvre.

Gisteren, 3 september, werd het beeld van zijn plek op de trap gehaald, waar het sinds 1883 stond. Het is de bedoeling dat het in de zomer van 2014, volledig gerestaureerd, terugkeert. De crowdfundingactie loopt tot het eind van dit jaar.

Het is de derde keer dat het Louvre het publiek om een donatie vraagt. In 2010 werd bijvoorbeeld een miljoen ingezameld voor de aankoop van het schilderij De Drie Gratiën  uit 1531 van de Duitse kunstenaar Lucas Cranach de Oude.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share