Geen categorie

Petitie tegen Sint Petersburg als locatie Manifesta

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Moet de volgende editie van Manifesta (in 2014) in Sint Petersburg plaatsvinden? De Ier Noel Kelly vindt van niet en hij heeft daarom een petitie gestart waarmee hij wil bereiken dat de organisatie de biënnale voor hedendaagse kunst gaat verplaatsen naar een stad buiten Rusland.

Screenshot Change.org.

Recente maatregelen van de Russische regering, die met name homo’s treffen, brachten Kelly ertoe de petitie te plaatsen op de site Change.org. In een open brief aan directeur Hedwig Fijen noemt hij onder meer het verbod op ‘homopropaganda’ onder jongeren en het verbod op adoptie van Russische kinderen door homoseksuele stellen.

Kelly vindt dergelijke wetten draconisch. Daarom is hij van mening dat de kunstmanifestatie niet in Rusland zou moeten worden gehouden. Met hem vinden dat inmiddels ruim 1200 ondertekenaars van de petitie.

De organisatie van Manifesta  was niet bereikbaar voor commentaar. Wel heeft Fijen laten weten zo spoedig mogelijk op de brief van Kelly te zullen reageren. Zo staat te lezen op de petitiesite.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share