Geen categorie

Boijmans en Centraal Museum kopen werk Thomas Huber

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Centraal Museum in Utrecht hebben gezamenlijk werk aangekocht van de Duitse kunstenaar Thomas Huber (1955). Beide musea hebben elk een stuk uit een serie van twee verworven.

Links: Bildaushub I, 2013, collectie Centraal Museum, Utrecht. Rechts: Bildaushub II, 2013, collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Voor beide werken geldt: olieverf op doek en schildersezel, 261 x 150,5 x 2,5 cm. Collectie Centraal Museum, Utrecht.

Museum Boijmans Van Beuningen kocht afgelopen voorjaar het werk Bildaushub II. Korte tijd later verwierf het Centraal Museum Bildaushub I. “I en II horen bij elkaar zoals de Mad Hatter in Alice in Wonderland bij zijn hoed hoort” schreef het NRC Handelsblad naar aanleiding van de presentatie van de twee werken in Galerie Akinci.

De kunstwerken kunnen op zichzelf staan, maar samen winnen ze aan kracht en betekenis, vinden de musea. Door de duoaankoop en samenwerking kunnen de schilderijen in de toekomst altijd samen worden getoond. Het is voor het eerst dat de twee musea samen een aankoop hebben gedaan.

Bildaushub I en II  zijn nu te zien in het Boijmans. De twee doeken staan daar tot en met 6 oktober op ezel in de kleine aanwinstenzaal. Komend voorjaar worden de schilderijen in het Centraal Museum tentoongesteld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share