Geen categorie

Feest op Museumplein

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Overzicht van boven op het Museumplein. Foto KLM Carto.

Het Van Gogh Museum is morgen tot middernacht geopend. Binnen omlijsten artiesten een aantal wereldberoemde doeken met muziek. De avondopenstelling is onderdeel van het Museumpleinweekend. Het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest vieren daarmee de heropening van de drie grote Amsterdamse musea.

Het culturele plein dat de vijf instellingen met elkaar verbindt, staat het hele weekend in het teken van kunst en cultuur. Tot in de late uurtjes kan iedereen terecht voor een gratis toegankelijk en gevarieerd programma met muziek, dans, rondleidingen en beeldende kunst. “De dichtheid van culturele instellingen aan het Amsterdamse Museumplein is uniek in de wereld”, aldus Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum. “Nu alle musea weer open zijn, is dat extra reden voor een nieuw evenement.”

Vijf dansers verbeelden morgenmiddag van 12.45 uur tot 14.00 uur ieder een instelling aan het Museumplein. Dit doen ze onder de luifel van het Stedelijk Museum. Het Rijksmuseum stelt op zaterdag zijn tuinen tot middernacht open. Daar is een tentoonstelling van Henry Moore te zien. Ook is het nieuwe speelse waterkunstwerk te zien dat de Deense kunstenaar Jeppe Hein voor de tuinen ontwierp.

Het weekend wordt zondag afgesloten met de start van de nieuwe serie Concerts at the Park van het Koninklijk Concertgebouworkest en Het Concertgebouw. Om 16.00 uur is op een groot scherm het openluchtconcert van het Concertgebouworkest in São Paulo rechtstreeks te volgen. Die avond, vanaf 20.15 uur, is op het Museumplein op een scherm het pianoduo Katia en Marielle Labèque te zien. Zij spelen op dat moment in de Grote Zaal. Het Concertgebouw biedt op zaterdag en zondag gratis rondleidingen aan voor jong en oud (13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share