Geen categorie

Kunstenaars ‘kapen’ fort

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Fort Ruigenhoek in Groenekan (vlakbij Utrecht) wordt sinds 2006 een paar maanden per jaar ‘gekaapt’ door kunstenaars. Daar maken ze dan kunst speciaal voor kinderen. Ook dit jaar is het fort ingenomen.

Melanie Bonajo (1978), Dream Station Space.

Vijf kunstenaars en een kunstenaarsduo hebben op het buitenterrein van het fort architectonische werken gemaakt, geïnspireerd door het kunstproject New Babylon van Cobra-kunstenaar Constant Nieuwenhuys. De meeste kunstwerken zijn niet bedoeld om alleen naar te kijken; erop klimmen of zitten mag ook.

David Bade beschilderde en bewerkte bijvoorbeeld een grote legertent. En Melanie Bonajo creëerde Dream Station Space, een op Aarde gestrande ruimtecapsule, zonder rechte lijnen. Betreden mag.

Homeworks (Less is More) van het duo Saskia Janssen en Maria Pask biedt kinderen zelfs de mogelijk zelf creatief bezig te zijn. Het werk bestaat uit een installatie, een bouwplaats en een serie workshops. Met materialen als takken, boomstammen, modder, touw en leem mogen kinderen van alles bouwen, zoals huizen, hutten en bruggen.

Samen vormen deze en andere werken de avontuurlijke expositie Kaap. Ze vindt plaats op een even avontuurlijke locatie: Fort Ruigenhoek, dat ooit deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie.

Kaap, t/m 14 juli, Fort Ruigenhoek in Groenekan (geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share