Geen categorie

Grootste Munch-expositie ooit in Oslo

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws

De grootste Munch-tentoonstelling ooit opent op 2 juni in het Munch Museum en het Nationaal Museum, beide in het Noorse Oslo. Met meer dan 270 werken tonen de musea een compleet overzicht van Edvard Munchs kunst. De expositie vindt plaats in het kader van het Munch-jaar, waarin de 150ste geboortedag van de kunstenaar wordt herdacht.

“We willen kennis, nieuwsgierigheid en enthousiasme voor Munchs leven en kunst aanwakkeren op lokaal, nationaal en internationaal niveau”, zegt Stein Olav Henrichsen, directeur van het Munch Museum. “Munch heeft een belangrijke plaats binnen het modernisme, met werken als De Schreeuw en De Zon”, vult Audun Eckhoff, directeur van het Nationaal Museum aan. “We hebben met een frisse blik gekeken naar zijn reactie op modernistische kwesties, zoals de relatie tussen kunst en realiteit, de positie van het individu in de wereld, de moderne rol van de kunstenaar en de impact van kunst op het publiek.”

De expositie volgt Munchs ruim 60-jarige carrière – van zijn schilderdebuut als 20-jarige in 1883 tot zijn dood in 1944. Een kernthema is Munchs veranderende uitbeelding van zichzelf en hoe hij bepaalde motieven herhaalde. Enkele van de topstukken van de expositie zijn de series The Frieze of Life 902, waar De Schreeuw onderdeel van uitmaakt en The Reinhardt Frieze uit 1906 en 1907.

Munch 150, 2 juni t/m 13 oktober 2013 in het Munch Museum en het Nationaal Museum, Oslo, Noorwegen

Zie ook: De Schreeuw komt naar Nederland

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share