Geen categorie

Onomatopoeia

0 0
Read Time:55 Second

Op een eiland ver van hier ligt de stad Onomatopoeia. Ze wordt bevolkt door allerlei wezens, goden, toeristen en avonturiers en wellicht loopt er ook nog een mysterieus beest rond. Wie meer wil weten over deze fictieve plaats, gecreëerd door de Britse kunstenaar Charles Avery, kan nu terecht bij Grimm Gallery in Amsterdam.

Werk van Charles Avery.

Een eeuwige discussie over het bestaan van het beest Noumenon beheerst het eiland. Er wordt gezegd dat het in de bergen leeft, maar nog nooit is het gezien, laat staan gevangen, ondanks de inspanningen van jagers en avonturiers op talloze expedities. De positivisten zijn overtuigd van zijn bestaan, maar de rationalisten drijven de spot met de jagers.

Het leven van deze beide groepen geeft Avery (1973) weer in gedetailleerde, grote schetstekeningen, installaties, sculpturen en objecten. De werken vormen samen The Islanders project.

Charles Avery – The Islanders project, t/m 19 mei in beide vestigingen van Grimm Gallery, Keizersgracht 82 en Frans Halsstraat 26, Amsterdam. Openingstijden: woensdag t/m zaterdag, 12.00 tot 18.00 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share