Geen categorie

Rijksmuseum ook populair bij betalende bezoeker

0 0
Read Time:53 Second

Rijksmuseum, 2013. Foto: John Lewis Marshall.

Dat het op de openingsdag druk zou worden in het Rijksmuseum was te verwachten, want het was immers gratis toegankelijk. De echte test kwam gisteren, toen er voor het eerst toegang werd geheven (15 euro voor volwassenen). Maar ook op zondag bleek het vernieuwde museum een grote publiekstrekker: 13.500 mensen brachten een bezoek.

Het bezoekersaantal lag lager dan op zaterdag (toen gingen 20.000 belangstellenden naar binnen), maar op die dag was het museum vier uur langer open. De eerste bezoeker op zondag kwam uit Groot-Brittannië. De docente kunstgeschiedenis werd beloond met een jaar lang Vriendschap van het Rijksmuseum, dat recht geeft op gratis toegang.

Het is de verwachting dat het ook de komende tijd druk zal zijn. Inmiddels zijn er in de online voorverkoop al ruim 75.000 kaarten verkocht.

Ondanks het hoge bezoekersaantal waren er op zondag nauwelijks wachtrijen, aldus het museum op Twitter. Op de openingsdag stonden mensen ongeveer drie kwartier in de rij.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share