Geen categorie

Van Gogh populair in Zuid-Korea

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Het tentoonstellingsaffiche.

De tentoonstelling Van Gogh in Paris: New Perspectives in het Seoul Arts Centre in Zuid- Korea heeft ruim 410.000 bezoekers getrokken. De bezoekers zagen er vijftig werken van Vincent van Gogh uit de collectie van het Van Gogh Museum. De expositie liep van 8 november 2012 tot en met 24 maart.

“Westerse kunstenaars zijn hier erg in trek en Van Gogh in het bijzonder omdat de onderwerpen die terug komen in zijn werken de mensen erg aanspreken”, verklaart Marije Vellekoop, Hoofd Kunst Van Gogh Museum het succes. “Reden te meer om te kijken naar uitbreiding van onze internationale tentoonstellingen in Azië, maar eveneens in andere delen van de wereld.”

Dezelfde tentoonstelling was van 29 juli tot en met 28 oktober 2012 te zien in Nagasaki in Japan en keert nu terug naar dat land, waar ze tot 19 mei te bezoeken is in het Municipal Museum of Art in Kyoto. Daarna reist de expositie door naar nog twee andere Japanse musea: het Miyagi Museum of Art in Sendai en het Hiroshima Prefectural Museum of Art.

Eind september zijn de vijftig werken weer terug in het Van Gogh Museum. Daar krijgen ze dan een plek de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share