Geen categorie

Grote schenking voor Metropolitan Museum of Art

0 0
Read Time:56 Second

Leonard A. Lauder, oud-topman van het cosmeticabedrijf Estée Lauder heeft zijn verzameling kubistische kunst geschonken aan het Metropolitan Museum of Art in New York. De collectie bestaat uit 78 schilderijen van Pablo Picasso, Georges Braque, Juan Gris, en Fernand Léger. Dat heeft het museum gisteren bekendgemaakt.

Een van de geschonken werken: Notre Avenir est dans l'air van Pablo Picasso, uit 1912.

De Lauder Collectie geldt als een van de belangrijkste verzamelingen van kubistische kunst. Lauder startte deze in 1976 en vorige maand nog kocht hij een werk van Juan Gris. Hij heeft het museum laten weten dat hij zal blijven zoeken naar aanvullingen voor de verzameling.

Volgens het museum vult de schenking een gat op in de collectie moderne kunst. Een goed overzicht van kubistische kunst ontbrak daar nog, aldus museumdirecteur Thomas P. Campbell.

De totale waarde van de 78 kunstwerken is niet bekend. The New York Times schat deze op 1 miljard dollar (ruim 766 miljoen euro). Het Metropolitan  zal de Lauder Collectie voor het eerst tonen in het najaar van 2014.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share