Geen categorie

Kopie in depot blijkt Van Dyck

0 0
Read Time:52 Second

Anthony van Dyck, portret van Olivia Boteler Porter.

Het Bowes Museum in het Britse Durham bleek zonder het te weten een echte Anthony van Dyck in huis te hebben. Dat meldt de BBC.

Het gaat om een portret van Olivia Boteler Porter. Het museum dacht dat het een kopie was en bewaarde het in zijn depot. Een kunsthistoricus zag onlangs een foto van het doek op de BBC-site Your Paintings en herkende het echter als een echte Van Dyck.

Inmiddels heeft Van Dyck-expert Christopher Brown na onderzoek kunnen bevestigen dat het inderdaad een werk is van de zeventiende-eeuwse Vlaamse schilder. Volgens hem is het zonder twijfel een schilderij uit Van Dycks late Engelse periode. “Dit is absoluut Van Dyck op zijn best.”

De waarde van het portret is door de ontdekking flink gestegen. Als kopie was die hooguit 5.000 pond (5.740 euro), maar nu zou het op een veiling minimaal 1 miljoen pond (1,1 miljoen euro) kunnen opbrengen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share