Geen categorie

Stedelijk en De Hallen Haarlem krijgen video-installatie

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Het Stedelijk Museum Amsterdam en De Hallen Haarlem hebben andermaal samen een videowerk aan hun beider collecties toegevoegd. Ditmaal betreft het een schenking, door hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht.  De musea kregen het werk Defect in Vision van Meiro Koizumi, winnaar van de eerste Andaz Award.

Meiro Koizumi- Defect in Vision- 2011- two channel video installation, 12 09 min- Courtesy Annet Gelink Gallery Amsterdam.

Het videowerk van Kizumi is een protest tegen oorlog en zet de absurditeit ervan te kijk. “Defect in Vision van Meiro Koizumi is een prachtige installatie waarbij het kijken, of beter nog, het niet kunnen zien centraal staat”, vertelt Bart Rutten, conservator van het Stedelijk. “Door de twee projecties rug aan rug te presenteren op een hangend scherm in de ruimte, wordt de bezoeker het overzicht op wat er gebeurt ontnomen.”

De Andaz Award is onderdeel van de van de samenwerking tussen het hotel (het eerste ter wereld dat zich uitsluitend concentreert op videokunst) en Art Rotterdam Projections, de eerste beurs voor videokunst en film in Nederland. Op deze beurs is Defect in Vision te zien, naast uiteenlopende andere werken.

Het Stedelijk Museum Amsterdam en De Hallen Haarlem maakten eerder dit jaar bekend dat ze samen videowerken van drie kunstenaars hebben aangekocht. Toen ging het om werk van Rineke Dijkstra, Guido van der Werve en Elizabeth Price.

Art Rotterdam Projections, t/m 10 februari in LP2 in Las Palmas gebouw Wilhelminakade 326, Rotterdam. Art Rotterdam Projections is onderdeel van Art Rotterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share