Geen categorie

Rijksmuseum Twenthe blijft open

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Han Schuil, Voorschoten 1958, Zonder titel, 1998, zeefdruk, aluminium, 49 x 48 cm. Een van de 140 werken die het museum onlangs kreeg van verzamelaar en Adriaan van Ravesteijn als steunbetuiging.

Rijksmuseum Twenthe blijft ook volgend jaar open voor publiek. Minister Bussemaker van Cultuur heeft besloten de subsidie minder te korten dan aanvankelijk de bedoeling was. De Tweede Kamer stemde gisteren in met dit voorstel.

Eerder dit jaar werd naar aanleiding van het negatieve advies van de Raad voor Cultuur de subsidie voor het museum met 900.000 euro gekort voor de komende periode van 4 jaar. Als gevolg daarvan heeft het museum dertien van de 38 medewerkers moeten ontslaan. Na de ontslagen resteerde een tekort van 572.000 euro. Als de bezuiniging in zijn geheel door zou gaan, zou het museum de deuren moeten sluiten en zou het alleen nog maar zorg kunnen dragen voor behoud en beheer van de collectie.

De minister heeft toegezegd het museum tegemoet te willen komen met een bedrag van 432.000 euro. Zij vindt dat de ontbrekende 140.000 euro bijgedragen moeten worden door de gemeente Enschede en provincie Overijssel.

Voor Huis Doorn en Slot Loevestein  was er donderdagmiddag minder goed nieuws. De voorgenomen korting op de subsidie voor beide musea gaat door. Ondanks dat besluit blijft Slot Loevestein volgend jaar open. Wel moeten er plannen worden gemaakt voor de lange termijn. Huis Doorn gaat in januari onderzoeken of het mogelijk is toch open te blijven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share