Geen categorie

Anoniem bedrijf veilt grote kunstcollectie

0 0
Read Time:55 Second

Pyke Koch (1901-1991), Het Signaal, 1975. Christie's Images Ltd. 2012.

Christie’s Amsterdam veilt op 4 december ruim 100 impressionistische en moderne schilderijen, aquarellen en beelden uit wat het veilinghuis A European Corporate Collection noemt. Het bedrijf dat de verzameling aanbiedt, wil anoniem blijven.

De collectie is in ongeveer 25 jaar opgebouwd en bestaat uit werk van Nederlandse kunstenaars. Onder de hamer gaan onder meer een vroege Mondriaan (Aan het Gijn uit 1905), werk op papier uit 1949 van Karel Appel en Het Signaal van Pyke Koch uit 1975.

De Parijse Nederlander Kees van Dongen is vertegenwoordigd met twee schilderijen. Le Maillot Blanc (1908) maakte in 1972 deel uit van de aan Van Dongen gewijde tentoonstelling in Le Grand Palais in Parijs. Het andere werk is de in vrolijke en zonnige kleuren opgebouwde compositie Cannes sous la Pluie uit omstreeks 1920.

Verder omvat de te veilen collectie werk van onder anderen Isaac Israëls, George Hendrik Breitner, Jan Sluijters en Kees Verkade. De verzameling moet ruim 1 miljoen euro opbrengen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share