Geen categorie

Amsterdam Museum koopt beelddrager nieuwe expositie

0 0
Read Time:57 Second

Hendrik Kerstens, Napkin. Collectie Amsterdam Museum.

Amsterdam Museum heeft het werk Napkin van fotograaf Hendrik Kerstens (1956) verworven. De foto is de beelddrager voor de tentoonstelling De Gouden Eeuw, Proeftuin van onze wereld, die vanaf 14 december in het museum te zien is.

Napkin toont Kerstens dochter Paula, die al zeventien jaar als diens model fungeert. De hoofddeksels die ze op de foto’s draagt, zijn vaak een knipoog naar een andere tijd. In Napkin gaat het duidelijk om de Gouden Eeuw. Op de expositie toont het museum ook vier andere foto’s van Kerstens.

De nieuwe tentoonstelling, te zien tot en met 31 augustus 2013, gaat over de zeventiende eeuw, de eeuw van wereldhandel, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, economische bloei en hoogwaardige schilderkunst. Maar ook een eeuw van slavernij en oorlog. Het was eveneens de tijd waarin de Amsterdamse grachtengordel werd aangelegd. Met de nieuwste multimediatechnieken en een groot aantal historische topstukken vertelt Amsterdam Museum  het verhaal van de Nederlandse Gouden Eeuw. Er is werk te zien van onder anderen Rembrandt, Pieter de Hooch en Melchior d’Hondecoeter.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share