Geen categorie

Stichting vindt onbekend portret Rembrandts vrouw

0 0
Read Time:53 Second

Het opgedoken portret van Saskia Uylenburgh.

Bij de Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân kwam onlangs een e-mail binnen met een wel heel bijzondere boodschap. De schrijver stuurde een foto van een tot nu toe onbekend portret van Rembrandts vrouw Saskia Uylenburgh. Volgens experts zou het werk zijn gemaakt door of Rembrandt of diens leerling Govert Flinck.

De mailschrijver, die anoniem wenst te blijven, zegt het schilderij enige jaren geleden op een veiling in Zweden gekocht te hebben. Hij kon het kopen voor een redelijke prijs omdat het aanvankelijk voor een kopie werd aangezien. Hij meldde zich bij de stichting omdat die een tentoonstelling voorbereidt in het kader van de 400ste geboortedag van Saskia. Zij werd geboren in Leeuwarden.

Update 22 augustus 2012

Volgens Martin Bijl, voormalig hoofd restauratie van het Rijksmuseum en Ernst van de Wetering, hoofd van het Rembrandt Research Project is het portret geen Rembrandt. Dit vertelden ze dinsdag in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Volgens Bijl komt het wel uit de omgeving van de meester.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share