Geen categorie

Museum in Washington krijgt laat schilderij Van Gogh

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

De National Gallery of Art in Washington heeft een schilderij van Vincent van Gogh gekregen, dat zich 58 jaar in een privécollectie heeft bevonden. Van Gogh schilderde Groene korenvelden, Auvers vermoedelijk enkele weken voor zijn dood in 1890.

Vincent van Gogh, Groene korenvelden, Auvers, 1890, olieverf op doek, collectie National Gallery of Art, Washington.

Het schilderij komt uit de collectie van Paul Mellon (1907-1999), die het in 1955 kocht. diens weduwe heeft besloten het werk te schenken aan het museum, dat in 1937 werd gesticht door Pauls vader Edward. Het doek was in 1955 al kortstondig te zien in het museum op een expositie gewijd aan de collectie van Mellon en zijn zus.

The National Gallery of Art  bezat al acht schilderijen van de Nederlandse kunstenaar. De nieuwe aanwinst heeft een plek gekregen tussen de andere Van Goghs.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share