Geen categorie

Breda’s Museum koopt Liebermann

0 0
Read Time:34 Second

Het Breda’s Museum heeft dit jaar op de Tefaf een schilderij gekocht van de Duitse kunstenaar Max Liebermann (1847-1935). Dat heeft het museum onlangs bekendgemaakt.

De spinnende boerin van Max Liebermann.

Liebermann maakte de schets in olieverf van een spinnende boerin in 1880 in het Noordbrabantse dorpje Dongen. Dit kleine schilderij was alleen bekend uit oude literatuur en dook afgelopen voorjaar ineens op op de bekende Maastrichtse kunstbeurs.

Het Breda’s Museum  toont de nieuwe aanwinst vanaf 31 augustus op een kleine expositie. Het doek is dan het middelpunt van een aantal werken van andere kunstenaars die rond 1880 in Dongen schilderden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share