Geen categorie

Christie’s veilt collectie Scheringa Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Nieuws

Christie’s veilt dit najaar en komend voorjaar kunst uit de voormalige collectie van het Scheringa Museum voor Realisme. Het gaat om de werken van internationale kunstenaars uit de verzameling.

Michael Kirkham (1971), The Secretary.

Christie’s Amsterdam start op 18 september met de veiling van 160 werken van naoorlogse realistische kunstenaars als Duane Hanson, Alex Katz, Eric Fischl, Taner Ceylan en Yigal Ozeri. In totaal wordt van 53 verschillende kunstenaars werk aangeboden. Op 27 november worden in Amsterdam 28 vooroorlogse werken onder de hamer gebracht. Achttien daarvan zijn van de hand van de Franse kunstenaar Felix Tobeen.

Rene Magritte (1898- 1967), Ceci n’est pas une pomme.

Een kleiner deel uit de collectie wordt geveild in Londen, New York en Hong Kong. Dan gaat om onder meer het schilderij Ceci n’est pas une pomme van René Magritte en enkele monumentale beelden van Fernando Botero. Andere hoogtepunten zijn een muurmozaïek van Fernand Léger en Ecce Homo van Paul Delvaux.

De museumcollectie bevatte ook veel werken van Nederlandse kunstenaars, maar een groot deel daarvan (ongeveer 1000) werd eerder dit jaar gekocht door zakenman Hans Melchers. Hij brengt die werken onder in een museum, dat wordt gevestigd in het Gelderse Gorssel. Naar verwachting opent het in het voorjaar van 2014 de deuren.

Het Scheringa Museum voor Realisme stond in Spanbroek. Na het faillissement van eigenaar Dirk Scheringa kwam de collectie in onderpand bij de Deutsche Bank.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share