Geen categorie

Beelden uit Zuid-Afrika in Den Haag

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Woensdag 18 juli is het wereldwijd Nelson Mandela Dag. In Den Haag wordt dan het Nelson Mandela-monument van Arie Schippers onthuld. Naar aanleiding van die gelegenheid presenteren Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee gezamenlijk de zomertentoonstelling The Rainbow Nation.

Ruim vijftig sculpturen van de belangrijkste Zuid-Afrikaanse kunstenaars van de afgelopen zestig jaar zijn de komende maanden in Den Haag te bewonderen.  Vanaf vandaag op het Lange Voorhout en van 8 juni tot en met 30 september in Museum Beelden aan Zee.

De beelden reflecteren de politieke en maatschappelijke omwenteling die in Zuid-Afrika heeft plaatsgevonden. Kunstenaars ontworstelden zich aan de onderdrukking en ontplooiden hun creativiteit. Ze zochten en hervonden hun identiteit, die geworteld is in cultuur en tradities.

Zuid-Afrikaanse beeldhouwers gebruiken uiteenlopende materialen, zoals ijzer, brons, hout, papier, cement, koeienhuid en gevonden voorwerpen. Het gebruik van gevonden voorwerpen is enigszins karakteristiek voor Zuid-Afrikaanse sculpturen. Gedeeltelijk om financiële redenen, maar vooral omdat ze een geschiedenis en diepere betekenis hebben.

The Rainbow Nation – Hedendaagse beeldhouwkunst uit Zuid-Afrika, t/m 9 september op het Lange Voorhout in Den Haag en van 8 juni t/m 30 september in Museum Beelden aan Zee, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share