Geen categorie

Gouden A.A.P voor Scheepvaartmuseum

0 0
Read Time:57 Second

Het Scheepvaartmuseum heeft gisteravond de Gouden A.A.P. gewonnen, de Amsterdamse Architectuur Prijs. Volgens de jury stak het renovatieproject boven alle andere uit. Het museum werd begin oktober heropend na een vier jaar durende verbouwing.

Het glazen dak van de binnenplaats. Foto: Jean–Luc Deru, Ney & Partners.

De jury bewondert “de moed die bij de restauratie, de ruimtelijke vernieuwing en reorganisatie van Het Scheepvaartmuseum is betracht”, aldus het juryrapport. En dan zeker de beslissing om voor de overkapping een extra ontwerpprijsvraag uit te schrijven. Die leidde ertoe dat het historische gebouw een licht zeil van glas en baleinen kreeg, “dat tot de verbeelding spreekt door zijn verfijning en door het vanzelfsprekende vakmanschap dat eruit spreekt”.

De Gouden A.A.P., de door ARCAM  in 2008 ingestelde prijs wordt jaarlijks toegekend aan architect en opdrachtgever van het beste Amsterdamse project van het jaar daarvoor. Het Scheepvaartmuseum was dit jaar een van 26 genomineerde gebouwen. Het Scheepvaartmuseum was dit jaar een van 26 genomineerde gebouwen. Het nieuwe uiterlijk werd gerealiseerd door een Dok architecten, Ney & Partners en Rappange & Partners.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share