Geen categorie

Prinsenhof koopt ‘moordwapen’ Willem van Oranje

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

Museum Het Prinsenhof in Delft heeft een zestiende-eeuws radslotpistool aangekocht. Dit is een interessante aanwinst voor het museum, omdat Willem van Oranje in 1584 met een dergelijk wapen is vermoord in het Prinsenhof.

Een radslotpistool is een handvuurwapen dat rond 1500 werd ontwikkeld. Het dankt zijn naam aan het rad dat voor gebruik met een speciale sleutel moet worden opgewonden. Een zestiende-eeuws radslotpistool is zeer zeldzaam. Er zijn slechts enkele musea die zo’n vroeg exemplaar in bezit hebben.

Het pistool zal deel uitmaken van de tentoonstelling Cold Case: Willem van Oranje, die op 1 april opent. De expositie toont de resultaten van het recente onderzoek naar de moord op Willem van Oranje. Een tipje van de sluier wordt op 31 maart opgelicht in het tv-programma Blauw Bloed van de EO.

Radslotpistool (Museum Het Prinsenhof, bruikleen Stichting HDJ Het Meisjeshuis)

Een dag voor de tentoonstelling in Het Prinsenhof van start gaat, opent in het Zeeuws Museum in Middelburg de expositie Willem van Oranje: heerser en huisvader. Deze presentatie schetst een portret van de ‘Vader des Vaderlands’.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share