Geen categorie

Museumprijs voor Klok & Peel Museum

0 0
Read Time:46 Second

Nieuws

Klok & Peel Museum Asten is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2014. Het museum heeft daarmee een bedrag van 100.000 euro gewonnen.

De overige genomineerden waren Naturalis in Leiden, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Met 49 procent van de bijna 33.900 publieksstemmen, liet het Klok & Peel Museum Asten deze ver achter zich.

De Museumprijs, die in 1990 in het leven werd geroepen door het Prins Bernhard Cultuurfonds, is met circa 30.000 stemmers een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. Elk jaar wordt de prijs uitgereikt in een andere categorie. Dit jaar was de prijs voor dat natuurhistorische museum dat er het beste in slaagt zijn collectie op een aansprekende wijze aan een breed publiek te presenteren.

Vorig jaar won het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Dat slaagde er volgens de vakjury er het best in een groep of gemeenschap aan zich te binden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share