Geen categorie

Nederlands Fotomuseum in teken van zwart-wit

0 0
Read Time:57 Second

Het Nederlands Fotomuseum staat van 2012 tot en met 2014 in het teken van zwart-wit. Gedurende drie jaar toont, in de maanden januari/februari, een toonaangevend kunstenaar of fotograaf in het museum een spraakmakende installatie rond het thema zwart-wit. Twee grote thematentoonstellingen vinden steeds in het najaar plaats, Wit in 2012, Zwart in 2013.

Christian Boltanski, Chance, Franse paviljoen, 54ste Biënnale van Venetië 2011. Foto: Didier Plowy.

Zwart/Wit opende eind januari met een indrukwekkende installatie van de Franse kunstenaar Christian Boltanski (1944). Het Nederlands Fotomuseum toont de installatie Chance, in 2011 gemaakt voor het Franse paviljoen van de Biënnale van Venetië. Chance bestaat uit een groot bouwwerk van steigers waarin enorme filmrollen draaien.

Boltanski monteerde hierop zwart-wit gezichten van kinderen die door de installatie bewegen als in een oneindige loop. Twee elektronische tellers houden het aantal geboortes en sterfgevallen in de wereld bij. Chance is onderdeel van Boltanski’s onderzoek naar de realiteit van dood en leven en komt voort uit zijn fascinatie voor tegenstellingen.

Christian Boltanski | Chance, t/m 26 februari in het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share