Geen categorie

Gestolen Magritte weer terecht

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Een in 2009 gestolen schilderij van René Magritte is terecht. De dieven konden het niet verkopen omdat het te bekend was, en brachten het daarom maar terug. Dit meldt Knack.

René Magritte, Olympia, 1948. Collectie René Magritte Museum, Jette.

Het portret Olympia werd indertijd op brutale wijze ontvreemd uit het René Magritte Museum in Jette, de voormalige woning van de Belgische surrealist. Op donderdag 24 september 2009 belde daar iemand rond tien uur ’s ochtends aan en vroeg om een rondleiding. Nadat hij was binnengelaten, trok de man een wapen en bedreigde het personeel en twee toeristen. Samen met een handlanger nam hij het olieverfschilderij mee.

Het schilderij is geretourneerd na tussenkomst van kunstconsultant Janpiet Callens. Deze werd enkele weken geleden gebeld door iemand die het schilderij wilde terugbrengen. Het kunstwerk bleek onverkoopbaar. Callens kon het doek uiteindelijk overhandigen aan de politie van Brussel en die heeft het na sporenonderzoek weer terugbezorgd bij het museum.

Olympia is een naaktportret van Magrittes echtgenote Georgette. Magritte schilderde het in 1948 in de woning die nu het museum is waar het werd gestolen. Het werk zou minstens 700.000 euro waard zijn. André Garitte, conservator van het René Magritte Museum gaf direct na de diefstal al aan dat het werk wegens zijn bekendheid niet verkoopbaar zou zijn.

Zie ook: Brutale diefstal schilderij Magritte

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share