Geen categorie

Recordaantal bezoekers voor jubilerend Foam

0 0
Read Time:58 Second

Foam heeft ruim een maand voor het einde van het kalenderjaar zijn bezoekersrecord uit 2009 gebroken. Het fotografiemuseum ontving dit jaar al ruim 195.000 mensen. In 2009 waren dat er op vier na 194.000.  In dat jaar was daar het retrospectief van Richard Avedon te zien. In 2010 werd Foam door 181.512 fotografieliefhebbers bezocht.

24 hrs photos installatie Erik Kessels © Gijs van den Berg.

Goed bezochte exposities dit jaar waren de overzichtstentoonstelling van Eugene Smith en de tentoonstelling inward and onwards van Anton Corbijn. Still/Life, met werk van jonge Nederlandse fotografen werd eveneens goed gewaardeerd.

Foam viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan heeft het museum onder de naam What’s Next? een project opgezet dat onderzoek doet naar de toekomst van de fotografie. Gedurende haar jubileumjaar heeft Foam de vraag ‘what’s next?’ op verschillende plekken en aan verschillende mensen gesteld. Wat brengt de toekomst voor de fotografie? Voor fotografen? Voor fotografie-instellingen? Voor Foam? De tentoonstelling The Future of the Photography Museumis sluitstuk van dit onderzoek en is nog tot en met 7 december te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share