Geen categorie

De tekenaar achter Dior

0 0
Read Time:44 Second

Christie’s Londen veilt op 25 oktober 22 tekeningen  van mode- en reclame-illustrator René Gruau (1909-2004). De zoon van een Italiaanse graaf en Franse barones maakte zijn illustraties in een deels door het Japonisme geïnspireerde stijl.

René Gruau, Castillo Lanvin, Dior, Balenciaga, circa 1950.

Samen met zijn vriend Christian Dior wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de revival van de Franse mode-industrie vlak na de oorlog. Zich niets aantrekkend van de schaarste aan alles ontwierp Dior jurken en rokken waarvoor hij vele meters stof verknipte.

Gruau zette de creaties op papier en zorgde ervoor dat deze als schokkend luxe ervaren New Look evengoed een wereldwijd succes werd. Later zou hij in de voetsporen treden van Henri de Toulouse-Lautrec als maker van affiches voor de Can Can Cabarets  in de Moulin Rouge in Parijs.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share