Geen categorie

Christie’s veilt collectie Jan des Bouvrie

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Christie’s Amsterdam veilt op 6 september 200 kunstwerken uit de privé-collectie van Jan en Monique des Bouvrie. Ze zijn fanatieke verzamelaars van hedendaagse kunst, maar om de tien jaar maken ze in hun collectie ruimte vrij voor nieuwe werken.

Ruud van Empel (1958), Venus #03, c-print, 105×150 cm., 2006.

Bij Christie’s komen ruim 200 kavels onder de hamer voor prijzen tussen de 1.000 en 60.000 euro, waaronder werken van Picasso, Andy Warhol, Jeff Koons, Salvador Dalí, Marlene Dumas en Corneille. Een van de topstukken is Venus van de Nederlandse fotograaf Ruud van Empel, een van de pioniers van digitaal gemanipuleerde foto’s. Zijn foto toont een zeemeerminachtig meisje, half verscholen tussen de waterlelies. Het werk hing boven het zwembad van de Des Bouvries en heeft een geschatte waarde van tussen de 20.000 en 30.000 euro.

Des Bouvrie brengt ook vijftien meubelstukken van eigen hand onder de hamer. Zo is er een exemplaar van de iconische kubusbank, maar dan ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het ontwerp door gebodypainte modellen gedecoreerd met fel roze hand-, voet-, en bilafdrukken (3000-5000 euro). Jan en Monique verzamelen ook meubelstukken van andere Nederlandse ontwerpers die ze bewonderen. Zo vermeldt de catalogus diverse Rietveldklassiekers.

Zie ook: Ram en schaap van Lalanne samen goed voor anderhalf ton

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share