Geen categorie

Frans Hals in New York

0 0
Read Time:39 Second

Frans Hals, Feestvierders op Vastenavond, 1616/17. Collectie Metropolitan Museum of Art, New York

Het Metropolitan Museum of Art in New York wijdt momenteel een expositie aan de Nederlandse schilder Frans Hals (1582/83-1666). Het museum bezit een van de belangrijkste Frans Hals-collecties ter wereld.

Sinds dinsdag 26 juli toont het uit eigen collectie elf schilderijen van Hals, evenals twee werken uit privéverzamelingen. Deze dertien werken worden aangevuld met een selectie andere schilderijen en gravures van Nederlandse tijdgenoten uit de collectie van het museum. Het museum wil aantonen hoe uitzonderlijk Frans Hals’ oeuvre in zijn tijd al was.

Frans Hals in the Metropolitan Museum, t/m 10 oktober in het Metropolitan Museum of Art, New York

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share