Geen categorie

Hermitage populairst onder Amsterdammers

0 0
Read Time:41 Second

De Hermitage is van alle Amsterdamse musea het populairst onder Amsterdammers. Dit blijkt uit de kunst- en cultuurmonitor van de gemeentelijke dienst onderzoek en statistiek.

Avondfoto: Amstelzijde - ontwerp Hans van Heeswijk architecten. Foto: Luuk Kramer.

Van de 1100 ondervraagde volwassen inwoners bezocht vorig jaar 27 procent het museum. Het Van Gogh Museum staat op de tweede plek, gevolgd door het Rijksmuseum. Met een bezoekersaantal van 1,5 miljoen per jaar is het Van Gogh Museum overigens wel het best bezochte museum van Nederland. Amsterdamse jongeren gaan liever naar het Rijksmuseum (21 procent).

Hermitage Amsterdam is een dependance van de wereldberoemde Hermitagein Sint Petersburg. Het geheel gerenoveerde museum ging op 20 juni 2009 open voor publiek. Al na ruim een jaar werd de miljoenste bezoeker ontvangen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share