Geen categorie

Wandelen door verbeterd 17de-eeuws Hoorn

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Nieuws

De Gouden Eeuw VR, de virtual realitypresentatie van het Westfries Museum maakt een doorstart. De sterk verbeterde versie van de virtuele wandeling door het Hoorn uit de Gouden Eeuw is vanaf zaterdag 30 mei te beleven in het museum.

Still uit Gouden Eeuw VR.
Still uit Gouden Eeuw VR.

 

Gouden Eeuw VR is de allereerste virtual realitypresentatie in een museum. Meer dan 5000 mensen hebben in de periode tussen 13 december 2014 en 1 februari 2015 de virtuele wandeling gemaakt. De reacties waren lovend: bezoekers gaven gemiddeld een 8,4. Maar zij die iets te enthousiast en te snel navigeerden konden misselijk worden.

In de nieuwe versie is dit probleem verleden tijd. De bezoeker krijgt nu een rondleiding door het Hoorn uit 1650. Waardoor er geen onverwachte en voor de evenwichtsorganen belastende bewegingen kunnen worden gemaakt.

Still uit Gouden Eeuw VR.
Still uit Gouden Eeuw VR.

 

In vergelijking met de eerdere versie is het geluid sterk verbeterd en zijn de scènes veel rijker aangekleed met tal van voorwerpen en personages. Er valt dus veel meer te zien. Zelfs het weer kan veranderen tijdens de tour. De wandelaar kan zomaar in een fikse onweersbui terechtkomen.

De Gouden Eeuw VR nieuwe stijl heeft 25 stoelen met virtual reality-brillen. Reserveren is daarom noodzakelijk. De virtuele wandeling kost echter niets extra’s. Reserveren kan via de website van het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share