Geen categorie

Vincent van Gogh als stripfiguur

0 0
Read Time:47 Second

Vincent van Gogh krijgt zijn eigen strip. In opdracht van het Van Gogh Museum maakt Barbara Stok, de kersverse winnares van de Stripschapprijs 2009 (zie artikel van 25 augustus), een stripbiografie van de beroemde schilder.

De Groningse tekenares (1970) zal aan de hand van personen en gebeurtenissen uit het leven van de beroemde schilder zijn levensverhaal navertellen. Een inspiratiebron vormen de modellen die bekend zijn van Van Goghs schilderijen, zoals zijn vriend Paul Gauguin, de aardappeleters of dokter Gachet.

De Van Gogh-strip is voor Stok de eerste lange strip over iemand anders dan zichzelf. Ze staat bekend om haar autobiografische strips. Voor Van Gogh maakt ze echter graag een uitzondering, want ze is van jongs af aan gefascineerd door de schilder.

De stripbiografie is een gezamenlijk initiatief van het Van Gogh Museum en de intendant strips van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. De stripbiografie wordt uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share