Geen categorie

Racen door abstracte kunst

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Nieuws

De link tussen games en kunst kan soms makkelijk zijn, zoals het onlangs verschenen Proun van kunstenaar en programmeur Joost van Dongen. De speler racet in deze game door levels die doen denken aan moderne schilderijen. Kunstkenners zullen Wassily Kandinsky en El Lissitzky al snel herkennen, en dat is ook waar Van Dongen zijn inspiratie vandaan heeft gehaald.

Door: Erwin Vogelaar, Gamebites

De speler bestuurt in Proun een bal op een kronkelende cilinder. Met steeds hogere snelheden moet hij objecten ontwijken en zo sneller dan de tegenstanders bij de finish geraken. Het spel laat zich bijzonder soepel spelen, maar het is het bijzondere uiterlijk waardoor Proun opvalt.

Van Dongen heeft de afgelopen zes jaar solo aan het project gewerkt, maar nu is het de beurt aan de gamers zelf. Creatievelingen kunnen, met de juiste kennis en middelen, zelf levels maken en delen, en andere spelers zo door allerlei werelden laten rollen.

Screenshot Proun.

Proun is afgelopen vrijdag gelanceerd en heeft al een overweldigend aantal mensen weten te trekken, waardoor zelfs het gehele weekeinde de server eruit heeft gelegen. Nu is Proun weer via de officiële website voor de pc te krijgen via pay-what-you-want. Dat betekent dat je het spelletje gratis kunt binnenhalen, maar dat je er ook voor kunt betalen om de maker te steunen. Betaal je, dan krijg je een extra level om te spelen.

Het Eindhovense Van Abbemuseum heeft de game al opgenomen in de expositie Overwinning op de zonmet werk van Lissitzky. Die expositie is nog tot 25 maart 2012 te zien, en dus te spelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share