Geen categorie

Kleurig bombardement voor kunst

0 0
Read Time:58 Second

Diverse kunstinstellingen werden vanmiddag om klokslag 12 uur gehuld in gekleurde rook. Deze actie was een teken van verzet tegen, zo melden de initiatiefnemers, “de groeiende minachting voor de kunsten die overal ter wereld merkbaar is bij overheden en maatschappelijke groeperingen”.

Artbomb bij het Centraal Museum in Utrecht. Foto: Centraal Museum.

Het vriendelijk bombardement Artbomb vindt niet alleen in Nederland plaats. Ook culturele instellingen in andere landen hebben toegezegd om om 12 uur plaatselijke tijd een rookbom af te laten gaan. Ook op het terrein van bijvoorbeeld Yale University School of Art in Connecticut en Museo de Arte y Diseño Contemporáneo (MADC) in San José (Costa Rica) vinden bombardementen plaats. De volledige lijst met deelnemers staat op de site van Artbomb. Ook zijn daar foto’s te vinden.

Dit weekeinde vindt er nog meer protest plaats tegen de bezuinigingen op cultuur in Nederland. Zo wordt zondag 26 juni de binnenplaats van Museum Boijmans Van Beuningen door kunstenaars bezet. En in de nacht van zondag 26 op maandag 27 juni lopen kunstenaars en kunstliefhebbers in de Mars der Beschavingvan Rotterdam naar Den Haag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share