Geen categorie

Grootste kunstmuseum van Europa

0 0
Read Time:58 Second
Hedi Slimane, AMY, Untitled, 2007 Collection Frac Nord-Pas de Calais © Hedi Slimane.

Het grootste tijdelijke kunstmuseum van Europa, zo wordt de internationale tentoonstelling Out of Storage door de organisatie genoemd. Honderden kunstwerken uit de collectie van het Franse FRAC Nord-Pas de Calais verhuizen voor enkele maanden naar de Timmerfabriek in Maastricht. De expositie wordt morgen geopend.

Er wordt werk getoond van onder anderen Andy Warhol, Sol LeWitt en Atelier van Lieshout. De meeste van deze kunstwerken waren nooit eerder in Nederland te zien. Normaal bevinden ze zich in Duinkerken, waar het FRAC is gevestigd. De kunstinstelling bezit bijna 1500 werken uit verschillende disciplines.

Een aanzienlijk deel is tijdelijk te zien in Maastricht. De werken staan opgesteld langs vier verschillende routes. Zo is er een route voor families met kinderen van zeven tot twaalf jaar. Initiatiefnemer van Out of Storage is Guus Beumer, directeur van Marres, Centrum voor Contemporaine Cultuur in Maastricht. De tentoonstelling moet een bijdrage leveren aan de ambitie van Maastricht om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.

Out of Storage, 26 juni t/m 18 december in de Timmerfabriek, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share