Geen categorie

Ze voeren over zee

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Quilten is suf? Niet volgens het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Daar is voor de tweede maal een expositie te zien met werk van veertien Nederlandse en Duitse quilters. Vol spannende verhalen over zeevaarders.

Marijke de Boer-Boon - Zheng He.

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het Sielhafenmuseum in Carolinensiel en de quiltwerkgroep MeerArt. De deelnemende quilters (zeven Duitsers en zeven Nederlanders) maakten speciaal voor de tentoonstelling werk dat aansloot bij het thema de verborgen verhalen van de zee.

De tentoonstelling Ze voeren over zee toont vele facetten van de zeevaart, zoals het avontuur, maar ook het gevaar dat voortdurend op de loer ligt. Zo vertelt één quilt het verhaal van de Marie Celeste die op 4 december 1872 geheel verlaten voor de kust van Portugal werd aangetroffen.

Ook komt het bij velen onbekende verhaal van Zheng He aan bod. Deze ontdekkingsreiziger bevoer in 1421 de wereldzeeën om de wereld te verkennen en ontdekte onder meer de kust van Afrika, Australië en Amerika. Met zijn kennis werd niets gedaan. Bij terugkomst was er een ander bewind in China en zijn bevindingen belandden in de onderste lade.

Ze voeren over zee, quilten van de internationale quiltwerkgroep MeerArt, t/m 28 augustus in Veenkoloniaal Museum Veendam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share