Geen categorie

Graf van Mona Lisa ontdekt?

0 0
Read Time:37 Second

Leonardo da Vinci, Mona Lisa (detail).

De zoektocht naar de ware identiteit van Mona Lisa heeft een nieuwe en opmerkelijke wending gekregen. Een team van Italiaanse onderzoekers denkt haar laatste rustplaats te hebben gevonden. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

Onder een klooster in Florence is het vermoedelijke graf van Lisa Gherardini ontdekt. Ze was de echtgenote van een rijke Florentijnse zijdehandelaar en veel deskundigen denken dat zij  model stond voor Leonardo da Vinci’s meesterwerk.

De archeologen hopen genoeg schedelfragmenten te vinden om haar gezicht mee te kunnen reconstrueren. De onderzoekers hopen zo het eeuwenoude mysterie van Mona Lisa op te lossen. Het schilderij zelf hangt in het Louvre  in Parijs.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share