Geen categorie

Foam toont Edward Steichen

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Edward Steichen (1879-1973), Gloria Swanson, 1924, courtesy Conde Nast Publications-Archive.

Expositie

Foam toont vanaf vandaag meer dan 200 foto’s die Edward Steichen maakte tussen 1923 en 1937. Ze vertegenwoordigen het hoogtepunt in Steichens lange fotografische carrière. De foto’s zijn speciaal voor deze tentoonstelling bij elkaar gebracht en worden voor het eerst in Nederland getoond.

Edward Steichen (1879-1973) werd in 1923 aangesteld als hoofd-fotograaf van Condé Nast, uitgever van invloedrijke en vermaarde magazines als Vogue en Vanity Fair. Op dat moment was hij al een beroemd schilder en fotograaf aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Gedurende vijftien jaar fotografeerde hij de meest prominente vertegenwoordigers uit de wereld van de literatuur, journalistiek, dans, sport, politiek, theater en film. Hij portretteerde onder anderen Greta Garbo, Winston Churchill, Marlene Dietrich, Amelia Earhart en Walt Disney.

De grootste bekendheid verwierf hij echter met zijn foto’s van de haute couture. Vergeleken met zijn voorgangers, stuwde Steichen de modefotografie naar een ongekend niveau, vergelijkbaar met de overgang van de stille film naar film met geluid. Hij groeide uit tot de grootste art deco-fotograaf en grondlegger van de moderne glamourfotografie.

Edward Steichen – In High Fashion, the Condé Nast Years, 1923–1937, t/m 6 september in Foam, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share