Geen categorie

Christie’s veilt Warhols roze Beatrix

0 0
Read Time:51 Second

Andy Warhol (1928-1987), Queen Beatrix of the Netherlands.

Christie’s Amsterdam veilt op 30 november een roze portret van koningin Beatrix van Andy Warhol (1928-1987). Het portret maakt deel uit van de serie Reigning Queens die Warhol in 1985 maakte. Onze koningin was volgens hem echter “the best looking of the bunch”.

De serie Reigning Queens bevat portretten van de vier regerende koninginnen die de wereld op dat moment kende. Hij beschouwde ze als iconen van onze tijd. Behalve Beatrix vereeuwigde hij ook Elizabeth II van Engeland, Margrethe II van Denemarken en Ntombi ‘Great She-Elephant’ laTfwala van Swaziland.

Als litho’s waren de portretten een groot verkoopsucces. Veel minder bekend is dat Warhol ook een klein aantal schilderijen op doek vervaardigde van elke vorstin. De ‘Beatrix’ zal naar verwachting tussen 300.000 en 500.000 euro opbrengen.

Update 1 december: Het portret bracht gisteren ruim vier ton op, 422.110 euro om precies te zijn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share